U bent hier

Home » Herinneringsberen

Herinneringsberen, wat zijn dat?

Mijn naam is Ans ten Haaf en samen met mijn man wonen wij in Gennep (noord Limburg). U heeft mij misschien gezien bij omroep Max op vrijdag 26 januari 2018 en bent u nieuwsgierig geworden. Dank voor uw interesse en veel kijkplezier.

Herinneringsberen zijn beren die gemaakt worden, geheel of gedeeltelijk, van kleding van een geliefd (overleden) persoon. Beren ter herinnering aan een speciaal persoon, een speciale dag of een speciaal moment.

Ook na jaren kan er de behoefte zijn iets tastbaars te willen hebben van een dierbaar persoon en wellicht is een (knuffel)beer datgene waar u onbewust al zo lang naar heeft gezocht. De beer kan bijvoorbeeld gemaakt worden van een colbert, een ribfluwelen broek of jurk, een bijzondere blouse, een katoenen of linnen tafelkleed, etc. etc. maar géén leer of suède en geen bont. (dat zijn namelijk te stugge materialen die niet of nauwelijks te vormen zijn)
Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een katoenen luier / spuugdoekje te gebruiken als herinnering aan je kindje.

Als ervaren berenmaakster maak ik al vele jaren herinneringsberen. Mijn beren zijn onderweg gegaan naar o.a. Nederland, Belgie, Duitsland, Zweden, Engeland en Nieuw Zeeland. Het is steeds weer een uitdaging om van de aangeleverde stof een mooie beer te maken. Dat kost heel veel tijd maar het is echt mijn passie.

De beer kan hard of zacht opgevuld worden, afhankelijk van de doelstelling van de beer. Een beer die als knuffel zal gaan dienen (bijvoorbeeld van een zachte fleece trui of vest) dient uiteraard een hoog knuffelgehalte te hebben en wordt daarom lekker zacht opgevuld.
Een beer alleen ter herinnering die ergens neer gezet wordt, zal iets steviger opgevuld worden. Samen met u bespreken we wat uw wensen zijn, welk model beer en welke vulling.
De kleding die ik aangeboden krijg is vrijwel nooit geschikt voor het maken van een herinneringsbeer. In de afgelopen jaren heb ik mezelf aangeleerd hoe de stof te bewerken zodat ik er een beer van kan maken. Soms is dat een kostbaar iets als bijvoorbeeld de aangeleverde stof erg dun is.
De beer heeft schijven in hoofd, armen en benen zodat alles draaibaar is en de beer in verschillende standen kan zitten. In principe maak ik geen kleding voor de beer maar ik lever de beer af met een mooie royale strik.

Met heel veel geduld en passie maak ik deze speciale beren en alle beren stralen rust en liefde uit. Iedere beer wordt door mij met heel veel zorg gemaakt en is echt handwerk. Er zijn heel veel mogelijkheden, mail me gerust voor informatie.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van mijn ontworpen en gemaakte herinneringsberen

,
, ,
, , , ,
,
, , ,
, , ,
,
,
, ,
, , , ,
,
,
,
, ,
,
, , , ,
, ,
,
, ,
,
,
, , ,
,
,
,
,
, ,
, ,
, ,
, ,
,
, ,
, ,
, ,
, ,
, , ,
, ,
, ,
, ,
, ,
, ,
, , ,
, ,
, , , ,
,
,
, ,
, Herinneringsberen
,
,
,