U bent hier

Home » Zonnekindpop (Waldorfpop) 4 - sintmeisje

Zonnekindpop (Waldorfpop) 4 - sintmeisje

Een mooie pop gemaakt van Zwitserse OKö tricot in een iets getinte kleur. Dit tricot is geïmporteerd uit Zwitserland. Het is rondgebreid, heeft een buitenkant ("de goede kant"- in tricotsteek -, die glad is) en een binnenkant (de averechtse - geribbelde kant), is ecologisch vervaardigd en draagt het label "Oko-Tex". Mede door de mooie kwaliteit tricot blijft de pop goed in model. Het is stevig van structuur, scheurt niet en trekt weinig vuil aan. Het is daardoor uitermate geschikt voor het maken van Waldorf poppen.

De pop is circa 30 cm, en heeft aangenaaide beentjes en armpjes waardoor ze goed kan bewegen. De pop heeft billetjes en navel. De buik van de pop is verzwaard met granulaat (in een veilig zakje) waardoor ze heel goed voelt in de armen van het grotere kind. De pop is gevuld met zuivere gekaarde schapenwol. De zwarte haartjes draagt ze in 2 vlechtjes gemaakt van wollen krulletjeshaar (Puppengarn) en kan met een zachte baby borstel worden gekamt. De bruine oogjes en rode mondje zijn geborduurd.
Ze draagt een licht rose onderbroekje met een kantje aan de pijpjes. Het tomatenrode hansopje en de sokjes zijn gebreid van een mooie zachte wollen draad.

In de afgelopen week een mooie Sintcape en mijter en schoentjes gemaakt. Patroon en pakket gekocht bij een ander atelier. De witte jurk heb ik er extra bij gemaakt. Nu is het een echt Sinterklaasmeisje.