U bent hier

Home » Speelpop van 26 cm.

Speelpop van 26 cm.

Een mooie pop gemaakt van Okö tricot in een huidkleurige tricot. Deze tricot is geimporteerd uit Zwitserland. Het is rondgebreid, heeft een buitenkant ("de goede kant" - in tricotsteek -, die glad is) en een binnenkant (de averechtse - geribbelde kant) is ecologisch vervaardigd en draagt het label "Oko-Tex". Mede door de mooie kwaliteit tricot blijt de pop goed in model. Het is stevig van structuur, scheurt niet en trekt weinig vuil aan. Het is daardoor uitermate geschikt voor het maken van Waldorf poppen.

De pop is circa 25 cm, en heeft aangenaaide beentjes en armpjes waardoor ze goed kan bewegen en stevig zijn. De pop is gevuld met zuivere gekaarde schapenwol. De pop heeft billetjes en een navel. De bruine haartjes met een twee kleine staartjes zijn gemaakt van DollyMo Mohair en kan met een zacht babyborsteltje worden gekamt. De bruine oogjes en het rode mondje zijn geborduurd.
Ze draagt een katoenen onderbroekje met daaroverheen een groene legging gemaakt van Pointelle katoen (Pique jersey katoen voor poppenondergoed). Het jurkje heeft een ajourmotief en is evenals de sokjes gebreid van zuivere wol. Het jasje van Liberty katoen is doorgestikt en gevoerd met groene Pointelle katoen, dezelfde kleur als de legging en het dasje.

Een erg mooi speelpopje.